Klitmøller IF. En historie og en fremtid.

Uncategorized
November 20, 2021

Klitmøller Idrætsforening blev i første omgang stiftet som Klitmøller Boldklub i 1933.

Fiskeri var i mange år hovederhvervet i Klitmøller, og de fleste fodboldspillere i klubbens første år var da også fiskere. Derfor var Klitmøller IF også altid farligst for modstanderne i blæsevejr. For da var fiskerne ikke på havet, og holdet kunne stille med stærkeste opstilling.

I 1950´erne købte klubben et stykke jord, og her har klubben stadig egen fodboldbane og klubhus med fine forhold for både baner, omklædningsrum, klubhus og redskabsrum.

I Klitmøller IF, sender vi gerne en tanke til klubbens mangeårige formand og bestyrelsesmedlem Karl Brogaard. Han blev som 11-årig medlem af klubben og spillede som aktiv i mange år under navnet Æ Citron. Kalle var i mange magre år i 50/60´erne den der holdt skuden oppe i Klitmøller IF. Han var en respekteret idrætsmand og var hædret for sig arbejde med DBU´s sølvnål, JBU´s sølvnål samt en række pokaler skænket af byens boldspillere. Kalle var KIFs første æresmedlem. Han døde i 1993.

Klubbens største fodboldspiller er uden tivl Kaj Nielsen. Kaj er født og opvokset i byen og spillede sine første mange seniorkampe for KIF. Med flere mellemstationer havnede han i Skovshoved, hvor han spillede i september 1962. Det år fik han debut på A-landsholdet. På landsholdet blev han af Gunnar Nu Hansen kaldet “Klit-Per eller Klit-kaj. Kaj spillede flere A-landskampe for Danmark.

Det bedste resultat fra starten i 1933 og frem til krigen var, da førsteholdet i 1938 / 39 sikrede sig oprykning til mesterrækken i TABU´s turnering.

I 1950/60´erne opnåede klubben de bedste resultater, da den et par gange spillede om oprykning til serie 3. Ellers spillede det bedste hold i serie 4. Fra 1970´erne og frem har holdet mest spillet i serie 5, dog med enkelte ture oppe i serie 4. Blev en overgang kaldt “Elevator-holdet”. De sidste år har klubben været fast element i serie 2 og 3 med en enkelt tur op i serie 1.

I 2012 startede samarbejdet med Vorupør BK under navnet FS Vestthy. Klubben har til sæsonen 2017 spillet sig i serie 1 igen og andetholdet er i serie 4. Samarbejde med Vorupør BK ophørte med udgangen af 2019 og vores hold i serie 3 og serie 5 kom igen til at hedde Klitmøller IF.

Året 2018 startede ildsjæle børnefodbolden op igen i Klitmøller. Børneafdelingen er siden vokset og er med udgangen af 2021 vokset til ca. 50 børn. Vi har en flok piger der i 2021 bestemte at de ville spille motionsfodbold i Klitmøller så der trænes for det meste én gang i ugen uden der spilles kamp. Vi må sige at der er sket forandringer de sidste par år.

Klitmøller IF er hovedsageligt en forening hvor fodbold er i centrum. Men vi ser gerne at andre idrætsgrene starter op hvis der er opbakning til det. Klitmøller IF er en forening som har plads til alle og er et sted at komme som gæst og tilskuer.

Vi har tidligere sat det sportslige i forreste række men efter bruddet med Vorupør IF ændrede er det mere det hyggelige og sociale der er det vigtigste i klubben. Det er også det vi går efter skal være fremtiden i Klitmøller IF.