Klitmøller spejderne

Uncategorized
November 18, 2021

Klitmøller Spejderne, som startede  den 8. december 1959, bor ved det flotte og barske vesterhav og midt i Danmarks første nationalpark – Nationalpark Thy.

Der er mange grunde til at være spejder. Men for mange handler det om, at man oplever et unikt fællesskab gennem friluftsliv og udfordringer. Man tager på ture i ind- og udland, bliver klogere på sig selv og andre, og så lærer man at samarbejde, samtidig med at man får selvtillid til at klare sig på egen hånd.

Som spejder lærer man via det, vi kalder ’learning-by-doing’. Det vil sige, at man lærer selv at finde løsningen på en opgave, frem for at de voksne fortæller præcis, hvordan det skal gøres. Det kan også være man er taget på en patruljetur og så har man glemt tændstikkerne ude ved bålet om natten, når man så vågner op og erfarer at det har regnet og tændstikkerne er våde, så man ikke kan tænde bålet og derved må spise kold morgenmad. På næste tur har man helt sikkert lært at det er en god ide at lægge tændstikkerne på plads et tørt sted.

Hos Klitmøller Spejderne er der som regel ugentlige spejdermøder – for de 0-6-årige er der møde ca. hver 14. dag. Derudover er der indimellem weekendture, ligesom der ofte er en årlig sommerlejr eller sommertur til ind- og udland, hvor spejderne kan prøve aktiviteter, der ligger ud over det sædvanlige.

Man kan starte allerede som 0-årig, hvis man tager sin mor eller far med. Som 6-årig – altså fra omkring 0. Klasse – kan man tage afsted alene. Så møder man sine venner og får nogle helt nye. Man kan selvfølgelig også starte som spejder langt senere. Nogle unge starter fx som spejdere som 14-årige.

Vores spejderhus ligger det lige ved siden af skolen. På vores hjemmeside www.klitmollerspejderne.dk  kan du se, hvornår der er møde for din aldersgruppe.